Arad: Bărbat căutat și cercetat după ce a fugit de la punctul de trecere a frontierei Nădlac, înainte de a fi trimis în carantină

Autoritățile din Arad caută un bărbat care a intrat în România pe jos, dar care a fugit spaţiul din spațiul amenajat pentru „Persoanele care au trecut pe jos frontiera de stat”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a anunțat, vineri, că procurorii de pe lângă Judecătoria Arad au deschis o anchetă dupăce „la data de 07.05.2020, orele 06.00-06.40, o persoană de sex masculin s-a prezentat la Sector Poliţie Frontieră Nădlac, declarând că vine din Austria- Viena, urmând a fi transportată în spaţiul amenajat pentru “Persoanele care au trecut pe jos frontiera de stat”, în vederea carantinării instituționalizate în județul de domiciliu. În jurul orelor 7.10, când s-a prezentat mijlocul de transport pus la dispoziţie de ISU ARAD, s-a constatat că susnumitul nu se mai afla în spaţiul special amenajat, nefiind găsit în urma verificărilor efectuate de echipajele poliţiei de frontieră”.

Cercetările se fac in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând ca la final bărbatul să fie tras la răspundere.