Arad: Bărbat din Arad, amendat cu 6.000 lei pentru că și-a depozitat moloz pe teren. Explicația bărbatului nu convins a Poliția Locală

Proprietarul unui teren din municipiul Arad a fost amendat, decătre polițiștii locali, cu 6.000 lei pentru că a cerut unei firmei de construcții să-i depozitete moloz pe terenul pe care îl deține în carterul Aradul Nou, a anunțat, miercuri, Primăria Municipiului Arad.

Explicația bărbatului, care susținea că voia să înalțe solul, nu i-a convis pe polițiștii locali, care l-au amendat în baza legii privind protecția mediului, pentru nemenținerea în stare salubră a terenului deținut.

Și angajatul firmei de construcții care a depozitat molozul a fost amendat cu 2.000 lei. Angajații companiei respective au mai fost sancționați anterior, în luna aprilie 2019, pentru nerespectarea prevederilor legale privind depozitarea molozului rezultat din îndepărtarea dalelor din bazinele situate în incinta Ștrandului Neptun. Ulterior, firma a adus perimetrul afectat la forma inițială, la solicitarea polițiștilor locali, molozul fiind transportat la depozitul conform din municipiu. Aceeași măsură complementară a aducerii terenului la starea inițială va fi pusă în practică și în cazul sancțiunii aplicate pentru terenul din cartierul Aradul Nou.

Autoritățile din Arad atenționează populația că nu are voie să depoziteze deșeuri din construcții nici pe terenuri virane private, pentru că, potrivit legii, acestea trebuie menținute în stare de curățenie.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad, Poliția Locală Arad