Arad: Bărbat din Arad, reținut după ce ar fi distrus prin incendiere 15.000 mp de miriști și 350 mp dintr-o groapă de gunoi, care aparțin inclusiv unor primării

Dupăce pompierii din Arad s-au confruntat, în ultima perioadă cu zeci de incendii de vegetație uscată scăpate de sub control, polițiștii au reținut un bărbat care ar fi distrus prin incendiere circa 15.000 mp de terenuri, inlcusiv o groapă de gunoi.

Polițiștii orașului Lipova au fost sesizați despre faptul că un bărbat ar fi incendiat cu intenție terenuri cu miriște care aparțin primăriilor Lipova și Zăbrani, dar și unor persoane private.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „la scurt de la sesizare, o patrulă de ordine publică și polițiști locali din Lipova au depistat și identificat un bărbat de 44 de ani, din Arad, în timp ce încerca să fugă de la locul faptei. Acesta ar fi dat foc miriștii uscate în mai multe locuri, focul extinzându-se cu repeziciune, datorită condițiilor meteo, și la groapa de gunoi”.

„Ca urmare a incendierii terenurilor, au fost distruși 15.000 metri pătrați de miriște precum și 350 metri pătrați cu deșeuri depozitate la groapa de gunoi a orașului, prejudiciul total urmând a fi stabilit ulterior”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Conform unor informații, este vorba despre un cioban, care ar fi acționat la cererea celor care dețin terenurilor și care ar fi încercat să scape astfel de deșeuri, în condițiile în care groapa de gunoi urma să treacă printr-o acțiune de ecologizare, care este destul de costisitoare. De altfel, inclusiv această sumă va fi considerată ca și prejudiciu.

Bărbatul este anchetat pentru distrugere prin incendiere.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad