Arad: Un băiat de 16 ani, descoperit când încerca să iasă din România, ilegal, pe jos, ocolind tonetele de control, pentru a ajunge la tatăl său în Suedia

Un băiatde 16 ani din Tulcea a fost prins decătre polițiștii de frontieră de la Nădlac1, de pe DN7, când încerca să iasă din România, ilegal, pe jos ocolind tonetele de control, pentru a ajunge la tatăl său în Suedia.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, agenții au observat, pe sensul de ieşire din ţară, că dintr-un microbuz înmatriculat în România, ce aştepta să ajungă la controlul de frontieră, a coborât un băiat care a ocolit tonetele de control încercând să treacă ilegal frontiera, pe jos.

Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat, băiatul fiind oprit înainte de a ieşi din ţară şi condus la sediu punctului pentru verificări.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că băiatul și s-a urcat în microbuz într-o parcare, fără să fie observat de şofer, deoarece dorea să ajungă în Suedia la tatăl său.

Șoferul microbuzului, un S.D. în vârstă de 77 ani, domiciliat în judeţul Brăila, a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că minorul s-a urcat în microbuz şi că l-a observat când aştepta la controlul de frontieră.

Șoferul este anchetat pentru complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, iar minorul pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.