Arad: Bărbat din județul Arad, cercetat pentru hărțuire. Ce le făcea copiilor și părinților acestora

Un bărbat de 42 de ani din județul Arad este cercetat decătre polițiști ar fi făcut gesturi obscene și ar fi adresat cuvinte jignitoare copiilor aflați pe stradă și părinților acestora și -ar fi filmat cu telefonul mobil.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii au fost sesizați despre faptul că, la data de 17 mai, un bărbat de 42 de ani, din Vladimirescu, ar fi făcut gesturi obscene și ar fi adresat cuvinte jignitoare copiilor aflați pe stradă și părinților acestora”.

„De asemenea, bărbatul i-ar fi filmat cu telefonul mobil atât din imobilul său cât și pe stradă, urmărindu-le activitățile cotidiene, cauzând mai multor locuitori din zonă o stare de temere. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire, fiind documentată întreaga activitate infracțională a celui în cauză”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Conform Codului Penal, hărțuirea este „Fapta celui care, în mod repetat, urmărește fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere”.

Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

POlițiștii continuă cercetările în acest caz.