Arad: Circulație deviată de pe un drum care leagă județul Arad de județul Timiș. Care este cauza

Circulația mașinilor pe drumul județean din Arad Neudorf-limită de județ Timiș va fi deviată luni și marți (27-28mai) timp de câte 10 ore în fiecare zi, a anunțat, vineri, Consiliul Județean Arad, care administrează drumul.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „măsura este luată pentru că în cele 2 zile se va efectua așternerea stratului final (de uzură) pe drumul județean Neudorf-limită de județ Timiș. Pentru a nu afecta activitatea constructorului, s-a luat decizia devierii traficului auto pe DJ 682N și pe DJ 682, între orele 8-18, prin localitatea Zăbrani”.

Semnalizarea tronsonului de drum în lucru va fi realizată cu ajutorul „piloților de circulație” și cu indicatoare rutiere specifice, amplasate la capetele tronsonului de drum în lucru.

Consiliul Județean Arad își cere și scuze pentru disconfortul creat.

„Informăm arădenii că în perioada de turnare a stratului de uzură, echipele de control ale Consiliului Județean Arad vor verifica, în două schimburi, ca reglementările privind devierea traficului auto să fie respectate, pentru a ne asigura că vehiculele de mare tonaj nu afectează asfaltul proaspăt așternut”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Modernizarea drumului județean Neudorf-limită de județ Timiș este un proiect finanțat în totalitate din fondurile Consiliului Județean Arad. Valoarea investiției este de 4,8 milioane lei fără TVA. Lucrarea a constat în lărgirea carosabilului, realizarea șanțurilor, podețelor, acceselor laterale. S-a intervenit inclusiv la terasamentul drumului județean.