Arad: Bărbat prins sub porumb într-un depozit, scos în stare gravă de către pompieri. Este al 3-lea accident în ultimele 10 zile

Un bărbat de circa 60 de ani din comuna Vladimirescu, din județul Arad, a fost scos în viață, în cursul nopții de vineri către sâmbătă, după ce a fost îngropat sub porumb într-un depozit. Este cel de-al treilea accident de acest fel care are loc în județul Arad în ultimele 10 zile.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „două echipaje SMURD – unul de prim ajutor de la Punctul de Lucru Vladimirescu, unul de terapie intensivă mobilă – și un echipaj de căutare salvare din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, în total 12 pompieri, au intervenit în localitatea Vladimirescu pentru salvarea unui bărbat de aproximativ 60 de ani îngropat sub porumb într-un depozit. La sosirea echipajului de prim ajutor al Punctului de Lucru Vladimirescu, bărbatul era inconștient, acoperit parțial de porumb. Salvatorii au solicitat sprijin și au început operațiunile de scoatere a bărbatului și manevre de resuscitare. După aproximativ 45 minute de intervenție contracronometru, bărbatul avea semne vitale și a fost transportat în state grava la Unitatea de Primiri Urgența din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”.

Acesta este cel de-a al treilea accident de muncă în mai puțin de două săptămâni, cu urmări grave, la care subunitățile ISU ARAD intervin.

Pe data de 18 septembrie un bărbat din comuna Târnova, iar pe data de 27 septembrie, un bărbat din comuna Buteni, au fost salvați de către pompieri după ce și-au prins mâinile în utilaje agricole cu care culegeau porumb.

„Facem un nou apel la persoanele care în aceasta perioada efectuează lucrări în agricultura să respecte cu strictețe normele de siguranță și securitate în munca, normele procedurile de lucru cu utilajele”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad