Arad: Bărbatul se ascunde în păduri și munți, după ce a fost condamnat pentru că a împușcat un pădurar, dat în urmărire generală

Bărbatul care este de negăsit și este bănuit că se ascunde în păduri și munți dupăce a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru că a împușcat un pădurar care l-ar fi prins la braconaj, a fost dat, vineri, în urmărire generală.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudiua Iuga,”polițiștii arădeni solicită sprijinul cetățenilor pentru depistarea urmăritului general TAMAȘ VALENTIN, cu porecla „LUDU”, de 31 de ani, născut în localitatea Gurahonț. Ultimul său domiciliu este în localitatea Buceava – Șoimuș. Bărbatul se sustrage de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 8 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, din data de 25 martie”.

„Persoanele care dețin informații ce pot conduce la depistarea urmăritului sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudiua Iuga.

O fotografie a bărbatul este publicată pe paginile de internet ale Inspectoratului de Poliție Județean Arad și Inspectoratului General al Poliției Române, la adresa politiaromana.ro.

Este însă posibil ca bărbatul, despre care există suspiciunea că s-ar ascunde înarmat în munții și pădurile din nord-estul județului Arad, să își fi schimbat înfățișarea tocmai pentru a nu fi recunoscut.

De mai bine de o săptămână, zeci de polițiști și jandarmi, ajutați de câini și un deltaplan, desfășoară ample căutări pe o zonă de circa 400 de hectare, în mai multe localități din zona Gurahonț, nord-estul județului, o zonă greu accesibilă din cauza terenului împădurit și accidentat.

Valentin Tamaș a fost condamnat dupăce pe data de 10 martie 2017, l-a împușcat cu o armă arizanală și cartuse interzise la vânătoare pe un pădurar care l-ar fi prins la braconaj.

Pădurarul Sorin Jiva a suferit plăgi împuşcate în zona toracelui şi în picior, recuperându-se medical după tratamente de lungă durată.