Arad: Camion încărcat cu 12 migranți, interceptat în timp ce mergea către Arad. Migranții fuseseră îmbarcați în Timiș

Un transport cu 12 migranțidin Irak și Siria, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, a fost interceptat, în cursul nopții de duminică spre luni, decătre polițiștii de frontieră din Timișoara în timp ce se îndrepta către ca să iasă ilegal din țară.

Migranții se aflau într-un TIR condus de un cetățean turc de 47 de ani, care transporta materiale de construcţii din Turcia în România.

Polițiștii de frontieră din Timişoara au monitorizat grupul de migranți încă din localitatea Pişchia, unde migranții fuseseră îmbarcați în TIR.

După ce mijlocul de transport s-a pus în mişcare spre municipiul Arad, poliţiştii de frontieră au intervenit, au oprit camionul şi l-au condus la sediul ITPF Timişoara pentru cercetări.

Toți migranții, care sunt bărbați și sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau sa-şi găsească locuri de muncă.

Extinzând cercetările, la locul îmbarcării au mai fost descoperite alte patru persoane, cetăţeni irakieni (2 bărbaţi, un minor şi o femeie), de asemenea solicitanţi de azil în România.

Șoferul turc este anchetat pentru trafic de migranţi, iar migranții pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a da de urma întregii rețele de traficanți de migranți.

Sursa foto-video: Poliția de Frontieră Timiș