Arad: Caravana Tradițiilor de Iarnă începe sâmbătă, 8 decembrie. Ajunge prin 14 localități. POGRAMUL COMPLET

Ceade-a 12a ediție a Caravanei Tradițiiolor de Iarnă începe în județul Arad sâmbătă, 8 decembrie.

Începe, sâmbătă, la Zăbrani

Prima localitate în care ajunge carava în acest an este comuna Zăbrani, unde la căminul cultural va avea loc un mare spectacol susținut decătre celebrii Dubași din Săvârșin, Absanblul de Dansuri populare din Chesinț și grupurile de colindători Lioara, Crișana și celebra formație Rapsozii Zărandului, condusă decătre maestrul Petrică Pașca.

Caravana ajunge duminică în 2 localități

Duminică, 9 decembrie, Caravana Tradițiilor ajunge în 2 localități.

Pe scena căminului cultural din comuna Hășmaș vor urca grupul de colindători „Sânzâienele și Feciorii dubași”, Gabi Bârsăuan și formația și ansamblul de dansuri populare „Codrenii Hășmașului” din Hășmaș.

La căminul cultural din Slatina de Criș vor prezenta spectacole grupurile de colindători Lioara și Crișana din Arad, celebra formație Rapsozii Zărandului, condusă decătre maestrul Petrică Pașca, soliștii Alexandru Pop, Maria Farcaș și Cosmina Brădean și ansamblurile „Slătioara” și „Aldeșteana.

Toate spetacolele au loc cu începre de la ora 18, iar intrarea este liberă.

Caravana continuă în alte 11 localități până pe 16 decembrie

Caravana ține până pe data de 16 decembrie și mai ajunge în alte 11 localități: Ineu, Curtici, Vinga, Sântana, Șeitin, Fântânele, Olari, Horia, Hălmăgel, Ghioroc și Zimandul Nou.

Conform purtătorului de cuvânt al Centrului Cultural Județean Arad, Corina Huțan, „Caravana Tradițiilor de Iarnă organizată organizată decătre Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad, a ajuns în acest an la ediția cu numărul 12, și putem spune că rămâne evenimentul cultural de referinţă al sfârşitului de an în cadrul căruia se readuce în atenţia iubitorilor de folclor, datini şi obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă, precum obiceiul colindatului sau cunoscutul joc – ritual al dubaşilor”.

„Caravana Tradițiilor însoțită de renumite ansambluri folclorice locale și o pleiadă de tineri interpreți are traseul cultural prin mai multe localități din județul Arad, unde sunt prezentate jocurile populare, nelipsite din programul formațiilor de dansatori care reprezintă adevărate tezaure vii ce se indentifică cu speficiul etno-cultural al zonei de proveniență a acestora”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural Județean Arad, Corina Huțan.