Arad: Câteva sute de alimente, confiscate la Arad. Nu se cunoștea proveniența sau erau expirate

Câteva sute de kg decarne și brânză au fost confiscate la Arad, de către inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pentru că nu se cunoștea proveniența acestora sau pentru că erau expirate. Autoritățile fac apel la consumatori să verifice cu atenţie produsele pe care vor să le cumpere, în special valabilitatea şi condiţiile de păstrare.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad au efectuat mai multe controale la magazine sau depozite de produse alimentare, ocazie cu care au constatat mai multe nereguli.

Conform directorului Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, medicul Viorel Agud, la un magazin alimentar din zona cartierului Alfa, din municipiu, inspectorii au descoperit 97 kilograme de carne de pui neetichetată, cu origine necunoscută. Carnea a fost confiscată și ulterior neutralizată, iar agentul economic a fost amendat cu 6.000 lei.

La un depozit alimentar din zona UTA, tot în oraș, inspectorii au găsit 322 kilograme de urdă fără elemente de identificare, 32,5 kilograme de sos roşii din Italia expirat, 283,5 kilograme de pulpă de roşii fără menţionarea termenului de valabilitate.

Toate aceste mărfuri au fost confiscate, urmând să fie neutralizate. Compania a fost amendată cu 45.000 lei.

Conducerea DSVSA Arad atenționează că asemenea controale vor continua.