Arad: Câteva sute de persoane, așteptate la „Marea curățenie de primăvară” în orașul Pecica, din județul Arad

Câteva sute de persoane sunt așteptate să participe la Marea curățenie de primăvară care are loc, sâmbătă, în orașul Pecica și satele aparținătoare, Turnu, Sederhat și Bodrogu Vechi.

Conform primarului orașului Pecica, Petru Antal, „orașul Pecica și satele aparținătoare vor fi curățate de voluntari, Mă refer aici la elevii celor două școli în Pecica și satelor aparținătoare, dar și angajații primăriei și, bineînțeles, voluntarii din orașul Pecica și satele aparținătoare. Vom avea ONG-uri care se vor implica în această curățenie generală, vom avea cluburile sportive, asociațiile culturale. Deci, am încercat ca să mobilizăm pe toată lumea”.

„După ultimele numărători, estimăm că vom fi circa 500 de voluntari care vom curăța nu numai orașul și intravilanul, dar și extravilanul localităților, mai ales drumurile de legătură, mă refer la drumurile naționale, drumurile județene și drumurile comunale, care au legătură directă cu cele 3-4 localități pe care vrem să le curățăm. Bineînțeles, că vom curăța și zonele protejate, cum ar fi zona Lunca Mureșului și care este aproape de râul Mureș și, de multe ori, ne aduce foarte multă mizerie Mureșul”, a mai declarat primarul orașului Pecica, Petru Antal.

Mai multe companii din oraș, inclusiv drumurile naționale, dau o mână de ajutor cu oameni sau utilaje, iar compania (RETIM) care se ocupă de salubrizarea menajeră a orașului a anunțat că va prelua gratuit deșeurile colectate.

Toţi cei care doresc să ia parte la acţiunea de ecologizare sunt aşteptaţi sâmbătă dimineaţă la ora 8:00 în faţa Primăriei Oraşului Pecica, organizatorii pregătind mănuşi şi saci pentru acţiunea organizată sub sloganul „Să facem împreună Pecica și satele aparținătoare mai curate!”.

În funcție de condițiile meteo de mâine dimineață, acțiunea ar putea fi însă reprogramată, acest lucru urmând să fie decis sâmbătă la ora 8.00.