Arad: Câteva zeci de incendii de miriște, vegetație uscată și deșeuri în câteva ore. Unele s-au întins pe 2-3 ha. Ce spun pompierii

Pompierii din Arad intervin, luni seara, pentru a stinge mai multe incendii de miriște, vegetație uscată și resturi vegetale, atât în municipiu, cât și în județ.

„La această Detașamentele de Pompieri Arad și Ineu acționează pentru stingerea de incendii de vegetație uscată, resturi menajere, resturi vegetale sau miriști în mai multe locații din județul Arad. În ulitmele 72 de ore, zeci de incendii de vegetație uscată, deșeuri menajere, miriști, care s-au întins pe 2-3 ha, când a fost vorba de miriște, sau pe câțiva zeci metri, când a fost vorba despre resturi menajere. Doar profesionalismul pompierilor a făcut ca aceste incendii să nu se extindă la construcții sau alte obiective”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

12 dintre incendiile din ultimele 72 de ore au fost mai mari și au avut loc aproape concomitent cu alte zeci de intervenții.

ISU Arad

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 8 Octombrie 2018

Cel mai mare incendiu a cuprins o zonă cu stufăriș din comuna Seleuș.

La intervențiile de azi doar profesionalismul echipajelor de Pompieri de la Ineu și Arad a făcut ca incendiul sa nu se extindă la locuințe sau alte construcții.

Pompierii fac un nou apel la populatie sa renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere, iar în cazul în care își curata curtea sau grădina și intenționează arderea resturilor vegetale, operațiunea să se facă supravegheat și în momentul în care condițiile meteo sunt favorabile și când vântul nu este puternic.

„Facem din nou apel la populație ca să renunțe la această metodă de curățare a terenurilor prin incendiere, iar în cazul în care își curăță curtea sau grădina de frunze uscate sau alte resturi, să supravegheze focul și acesta să fie făcut când fenomenele meteo o permit, nu când este vânt puternic”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad