Arad: Câteva zeci de persoane, la Ziua Imnului Național, la Arad

Câteva zeci de persoane au participat, luni, la Arad, la manifestările dedicate Zilei Imnului Național, pe care Prefectura le-a organizat pe platoul din fața Palatului Adminstrativ.

Prefectul Județului Arad, Florentina HORGEA, a salutat drapelul de luptă al Batalionului 191 de Infanterie Colonel „Radu Golescu” și a primit salutul Gărzii de onoare a acestuia. Muzeograful Gabriel Hălmăgean din cadrul Complexului Muzeal Arad a prezentat simbolistica versurilor Imnului „Deșeaptă-te, române”, iar Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului a oficiat o slujbă religioasă.

Intonarea Imnului Național al României de către Grupul Psaltic ,,Sfântul Ioan Damaschin" din Arad

Publicată de Instituția Prefectului – Județul Arad pe Luni, 29 iulie 2019

În finalul ceremoniei, Grupul Psaltic ,, Sfântul Ioan Damaschin” din Arad a intonat „Deșteaptă-te, române” împreună cu cei prezenți.

„Deșteaptă-te, române!” este imnul național al României începând cu 1990. Pentru o vreme, a fost de asemenea imn național al Republicii Democratice Moldovenești (1917 – 1918) și al Republicii Moldova (1991 – 1994). Versurile au fost scrise în 1848 decătre Andrei Mureșanu, iar muzica a fost compusă, tot în 1848, decătre Anton Pann.

Sursa foto: Prefetura Arad Facebook