Arad: Câți porci domestici au fost uciși din cauza pestei porcine africane, în satul din Arad în care localnicii s-au revoltat față de omorârea animalelor

Revoltă a localnicilor din satul Nădab, din județul Arad, față uciderea tuturor porcilor domestici din localitatea, din cauza peste porcine africane. Cei mai mulți oameni refuză să lase autoritățile să le omoare porcii din gospodării.

Pe străzile satului și-au făcut apariția militarii și jandarmii, ceea ce nu se întâmplă în cealaltă localitate, Cintei, unde localnicii sunt ceva mai cooperanți. Până în acest moment, nu au fost aplicate sancțiuni celor care refuză să permită autorităților să le omoare porcii.

Autoritățile din Arad au decis ca în cele 2 localități să fie uciși toți cei circa 2.000 de porci domestici, ca măsură de combatere a extinderii pestei porcine africane.

Până marți la prânz, La Nădab au fost omorâți 116 dintre cei cca 1050 de porci, la Cintei, au fost uciși 37 de porci dintre cei cca 950, însă măsurilor vor continua până vor fi omorâte toate animalele.

22 de focare, care ar putea fi închise în următoarele 10 zile

În acest moment, sunt deschise 22 de focare de pestă porcină africană în 6 localități, iar autoritățile estimează că aceste vor putea fi închise în următoarele circa 10 zile.
În ultima perioadă, în județ au fost omorâți 267 de mistreți, considerați ca fiind cauza care a generat apariția virsului în Arad.