Arad: Căutări ample în păduri, sălașuri, cabane din zona de munte din nord-estul județului Arad. Ce caută polițiștii și jandarmii

Poliția din Arad a reluat, luni, cu forțe de ordine mărite, inclusiv cu ajutorul jandarmilor, căutarea bărbatului condamnat de la 8 ani închisoare dupăce a tras cu arma asupra unui pădurar care l-ar fi prins la braconaj.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „efective lărgite ale forțelor de ordine au pornit în căutarea urmăritului național TAMAS VALENTIN, pe numele căruia magistrații Curții de Apel Timișoara au emis un mandat de executare a pedepseii închisorii de 8 ani cu executare”.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase , Serviciului de Ordine Publică, Poliția orașului Sebiș, Sectiile rurale 9 Sebiș și 10 Gurahonț, cu sprijinul Jandarmeriei Sebiș vor efectua căutări în pădurile din zona Gurahonț, sălașuri, cabane, precum și în toate localitățile din zonă”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Căutările au loc în zona comunei Gurahonț, din nord-estul județului Arad, o zonă cu munți și păduri mari și dese. Bărbatul este căutat atât în pădure, cât și în zone mai izolate, cu ar fi cătune sau sălașuri.

Valentin Tamas a fost condamnat definitiv în urmă cu o săptămână (lunea trecută chiar), iar de atunci este de negăsit.

Incidentul pentru care individul a fost condamnat a avut loc pe data de 10 martie 2017, când bărbatul căutat acum fusese reţinut, alături de un alt suspect, după ce ar fi tras mai multe focuri de armă asupra unui pădurar de la Ocolului Silvic Gurahonţ, care se afla într-o pădure din comuna Brazii şi i-a prins pe cei doi la braconaj. Asupra victimei s-a tras atât în timp ce se afla la volanul mașinii, în urmărirea braconierilor, cât şi când a coborât din vehicul. Braconierii au folosit cartuşe interzise a se folosi în vânătoare, iar pe arme erau montate lanterne.

Pădurarul Sorin Jiva a suferit plăgi împuşcate în zona toracelui şi în picior, recuperându-se medical după tratamente de lungă durată.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad