Arad: Ce nereguli au găsit autoritățile la proprietarii de câini agresivi și periculoși. S-au luat măsuri

Mai multe nereguli au fost descoperite la proprietarii de câini agresivi din Arad, dupăce Poliția Locală a verificat la domiciliuâ 188 din cei 380 de proprietari de exemplare canine încadrate în categoriile câinilor periculoși sau agresivi.

Conform municipalității, doar 130 dintre proprietarii verificați și-au respectat obligația de a monta plăcuțe de avertizare pe căile de acces către zonele care adăpostesc animalul, în vreme ce un număr de 33 de proprietari au fost notificați în vederea intrării în legalitate, iar 25 de exemplare canine din categoriile vizate au fost declarate decedate sau mutate de la adresa comunicată Asociației Chinologice Române.

Verificările demarate de polițiștii locali vor continua, până la intrarea în legalitate a tuturor deținătorilor de exemplare canine încadrate în aceste categorii.

Poliția Locală Arad a primit mai multe sesizări referitoare la încălcarea prevederilor legale referitoare la câinii periculoși și agresivi. Dat fiind faptul că astfel de activități apar pentru perioade limitate de timp și preponderent în zone izolate ale municipiului Arad, polițiștii locali solicită cetățenilor să semnaleze rapid astfel de incidente, la numărul de telefon gratuit 0257-939, în vederea unei intervenții operative, în teren.