Arad: Mai multe amenzi pentru camioanele prea mari care circulă ilegal pe drumurile județene din Arad, după ce Consiliul Județean a cumpărat 3 cântare mobile

Numărul amenzilor aplicate șoferilor care nu respectă restricțiile de tonaj de pe drumurile județene din Arad a crescut, dupăce autoritățișe au cumpărat 3 cântare mobile și monitorizează mai atent drumurile.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „drumurile județene nu au fost proiectate, cu zeci de ani în urmă, pentru tonajul greu. De aceea, noi încercăm să le protejăm, stabilind restricții pentru utilaje. Dar foarte puțini conducători de autoutilitare le și respectă, ceea ce duce la degradarea carosabilului și apariția gropilor. Anul trecut, Consiliul Județean Arad a cumpărat trei cântare mobile și a dispus controale zilnice pe drumurile județene și am asigurat și vehicule noi pentru transportul acestora. Chiar dacă unii conducători de autoutilitare se avertizează între ei și reușesc să evite controalele, numărul amenzilor este în creștere. Anul acesta, în primele patru luni ale anului, am acordat 93 de sancțiuni, cu 50% mai multe decât în tot anul 2017. Iar în anul 2018 numărul total al amenzilor a fost de 124”.

„Consiliul Județean Arad are proiecte pentru modernizarea a 300 km de drumuri județene. Anul acesta am început investiții de aprox. 150 de milioane de euro în infrastructura rutieră, majoritatea fondurilor provenind din proiecte europene, de aceea insistăm ca și șoferii de camioane și utilaje să respecte efortul cetățenilor Aradului și al Consiliului Județean, de a avea drumuri județene de bună calitate”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

La nivelul Consiliului Județean Arad există două echipaje care realizează controale zilnice, în echipaje comune cu Poliția Rutieră. Zonele cele mai verificate sunt Zăbrani-limită județ Timiș, Horia-Arad, Drumul Vinului (pe traseul Păuliș-Șiria, prin Podgoria Aradului), Moneasa și Săvârșin (unde se constată un trafic de material lemnos) și Arad-Zădăreni-Felnac-Secusigiu.

Consiliul Județean Arad administrează circa 1.200 de km de drumuri, din care și-a propus ca în acest mandat să modernizeze circa 300 de km.