Arad: Ce soluții s-au găsit pentru cele 2 cartiere rezindențiale din comuna Vladimirescu

Încep ca să apară soluţii pentru reglementarea accesului din DN7 în şi din cartierele rezidenţiale private dincomuna Vladimirescu, aflată lângă municipiul Arad.

O nouă şedinţă pe această temă a avut loc, marţi, la Prefectura Arad, în condiţiile în care reprezentanţii celor 2 cartiere aveau o nouă dată limită pentru a veni cu soluţii.

Conform prefectului de Arad, Florentina Horgea, reprezentanții cartierului Via Carmina au arătat că au identificat ca şi soluție o „intersecție în T cu benzi de accelerare/decelerare”, pentru care au obținut deja certificat de urbanism de la Primăria Vladimirescu. Mai este nevoie de avizul de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a se putea ajunge la proiectul tehnic şi toate avizele necesare pentru realizarea construcţiei, care ar putea fi gata pe la mijlocul anului 2019.

În ceea ce priveşte cartierul Europa, având în vedere că este utilizat un drum de exploatare, respectiv o stradă a Comunei Vladimirescu, strada Roma, Primăria împreună cu dezvoltatorul vor avea în continuare discuții cu Secția de Drumuri Naționale Arad pentru găsirea unei soluții tehnice acceptabile.
Prefectul Florentina Horgea a mai declarat că până la finalizarea lucrărilor, în zonă vor rămâne în vigoare restricțiile de circulație stabilite de Inspectoratul Județean de Poliție Arad și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara astfel încât să fie evitate orice accidente.

Vă reamintim, luna trecută, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a închis principaele căi de acces de pe DN7 în cartierele Via Carmina şi Europa, care, împreună, au cca 1.000 de locuitori. După câteva zile, căile de acces au fost redeschise.