Arad: În locul fiecărui copac uscat tăiat se vor planta câte 3 copaci

În locul fiecărui copac uscat dinmunicipiulArad se vor planta alţi trei copaci.

Primăria a anunţat, marţi, că pentru regenerarea şi îmbunătăţirea materialului dendrofloricol plantat în oraş de-a lungul vremii, a început tăierea unui număr de 81 thuia uscaţi de pe faleza râului Mureş, precum şi a unui număr de 111 copaci uscaţi sau găunoşi de pe străzile I.C. Brătianu, T. Vladimirescu, G. Coşbuc, D. Bolintineanu, Parcul Eminescu şi Parcul Copiilor.

Autorităţile spun că decizia de tăiere a copacilor uscaţi s-a luat după o atentă evaluare a riscurilor pe care aceștia le prezentau pentru cei ce tranzitează zonele respective. Primăria menţionează că pentru operaţiei de tăiere au fost obţinute toate avizele necesare.

Pentru fiecare copac tăiat se vor planta alţi trei copaci, aşa cum este specificat în regulamentul de funcţionare a spaţiilor verzi, aprobat în cursul acestui an în Consiliul Local.

„Suntem în perioada în care implementăm cel mai mare proiect de regenerare urbană din România. Acest proiect va modifica structura urbanistică a marilor caritere din Arad și ne impunem ca acolo unde vom înlocui în special pomii care au o degradare mare sau sunt îmbătrâniți, înlocuirea lor să fie realizată cu 3 pomi. Astfel, că putem spune că vom realiza o calitate a pomilor mult mai mare, dar și o densitate, gândindu-ne că de fapt vom tripla numărul de pomi datorită acestei regenerări urbane”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Speciile plantate vor fi, printre altele, Fagus Sylvatica, Cedrus Atlantica, Punica granatum, Photinia, Syringa vulgaris, Acer, Liquidampar.

În perioada 01.10.2018 – 15.11.2018 se va realiza eşalonat plantarea materialului dendrologic.