Direcția de Sănătate Publică Arad a demarat ancheta epidemioligică pentru stabilirea contacților direcți și aplicarea măsurilor de control în cazul infirmierei de 56 de ani de la Spitalul Clinic Județean Arad, care a murit din cauza noului coronavirus, a anunțat, luni seara, Prefectura Arad.

Spitalul a anunțat că infirmiera era angajată la Secţia de Diabet a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, iar în ultimele două săptămâni, după diagnosticare, a fost internată la secția de anestezie terapie intensivă.

Reprezentanţii Spitalului Județean Arad au declarat că acesta este primul deces înregistrat în judeţ în rândul cadrelor medicale.

Cea mai recentă raportare care vizează situația angajaților din domeniul sanitar, anunțată sâmbăta trecută, arată că 53 de cadre medicale din Arad sunt infectare cu noul coronavirus.

Cele mai multe cazuri sunt de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, dar au existat cadre medicale infectate și la Spitalul Orășenesc Ineu și la o clinică privată (Medlife Genesys).

În aceste condiții, Aradul este pe locul 4 în România la cadrele medicale infectate, după Suceava cu 462 de cazuri, București cu 149 de cazuri și Vrancea cu 67 de cazuri.
În vestul țării, în Timiș sunt 31 de cazuri, în Hunedoara 37, în Bihor 2 și în Caraș-Severin 1 caz.

La nivel național numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus era, sâmbătă, de 1.031.