Arad: Cea de-a 3-a ediție a manifestării „Sunetul Fanfarelor” aduce fanfare din Arad, Timiș și Ungaria

Ceade-a 3a ediție a manifestării „Sunetul Fanfarelor”, care are loc vineri, aduce în fața spectatorilor fanfare din Arad, Timiș și Ungaria, au anunțat Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură, care organizează evenimentul.

La cea de-a treia ediție a „Sunetului fanfarelor“ participă Formația de Fanfară și Concert „Körösparti Vasutas” din Békéscsaba (Ungaria), Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș, Fanfara bisericilor pendicostale din Moroda- Iermata și Fanfara „Pro Amiciția“ din Timișoara. Fiecare fanfară va prezenta un recital între 15-30 de minute care va cuprinde atât marșuri de fanfară cât și partituri clasice, muzică din filme, muzică ușoară.

Evenimentul dorește să reînvie o tradiție care, în timp, s-a pierdut, aceea de a organiza spectacole de fanfară în aer liber, în diverse locuri din oraș.

„Sunetul fanfarelor“ are loc vineri în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, cu începere de la ora 19.00. Participarea este liberă.

Evenimentul „Sunetul fanfarelor – Arad 2019“ este organizat de Asociația „Qult-Ar“ cu finanțare de la Consiliul Local Municipal, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Evenimentul face parte din proiectul „Ziua fanfarelor la Arad“ și a fost accesat în cadrul Programului Proiecte Culturale, sesiunea I, 2019, și are ca scop principal evidenţierea fanfarelor din Arad și din orașele înfrățite din Ungaria, dar și promovarea în rândul generaţiilor tinere a unui act cultural apreciat de zeci de ani: concertul de muzică de fanfară.