Arad: Cea de-a doua ediție a Galei „Cantarad” cu Răzvan Rădos, dirijorul Corului de Copii Radio, al Corului Canticum și Dirijor- Fondator al Corului Regal

Ceade-a 2 a ediție a Galei de muzică corală „Cantarad” are loc sâmbătă, 20 iulie, în Sala Mare a Filarmonicii de Stat Arad, sub bagheta cunoscutului dirijor Răzvan Rădos, cel care este dirijorul Corului de Copii Radio, al Corului Canticum din București, dar și Dirijor- Fondator al Corului Regal.

Evenimentul, organizat de Asocația Culturală „Cantarad”, este parte a proiectului „Aradul cântă”, și are loc cu începere de la ora 18.00.

Concertul vine ca o încununare a celor 6 zile de workshop de interpretare corală, care a avut loc în perioada 14-19 iulie 2019, și care a debutat cu o repetiție cu public la Festivalul Producătorilor din Livada. În cadrul workshop-ului susținut de dirijorul Răzvan Rădos, participanții, cu vârsta cuprinsă între 15 și 65 de ani și ocupații diverse (elevi, cadre didactice, teologi, medici și polițiști), au identificat aspecte noi legate de tehnica vocală și interpretativă specifică muzicii corale și au învățat stilistica pieselor, respectiv acordajul.

S-a pus accent pe perspectiva ludică, pe abordarea „învățare prin joc”, publicul doritor de a asimila tehnici corale având parte și de momente de relaxare prin muzică, propuse de Răzvan Rădos- dirijorul Corului de Copii Radio, a Corului Canticum din București, dar și Dirijor- Fondator al Corului Regal.

Intrarea la Gala „Cantarad” este liberă, iar co-organizatorii evenimentului sunt: Centrul Municipal de Cultură Arad, Arhiepiscopia Aradului și Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” Arad.