Arad: AUDIO FOTO VIDEO Petrecerile și nunțile cu trăsuri trase de cai, prin centrul Aradului, sancționate. Motivele

Atenție la modul în care vă organizați nunta. Un alai format din nu mai puțin de 7 șarete care, vineri, traversa nestingherit centrul Aradului, în zona Teatrului Clasic Ioan Slavici, acolo unde se află casa de căsătorii, a intrat în atenția poliției locale. Pe lângă că ar fi afectat traficul în oraș, în perioada oficierii căsătoriei, trăsurile cu cai au fost trase în Parcul Avram Iancu.

ARADCU 00 NUNTA TRASURI SA20IUL

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 20 iulie 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad, Ralu Cotrău, imediat un echipaj de polițiști locali s-a deplasat la faţa locului constatând că nuntaşii încălcaseră art. 71 al Codului Rutier care interzice clar „accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală… pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului”.

Nuntașii, de etnie rromă, erau pasibili de o amendă totală de 7.830 lei, sumă care se înjumătăţea în cazul în care amenda era achitată în decurs de 15 zile lucrătoare.
Pentru nu au dorit să umbrească fericitul eveniment, poliţiştii locali le-au dat petrecăreților doar avertismente, dar atrag atenţia că data viitoare nu vor mai închide ochii pentru asemenea încălcări ale legii. Cei care cu bună ştiinţă nu vor respecta temeiul legal vor risca să scoată din buzunare până la 2.900 de lei.

Singurele excepţii acceptate de oamenii legii sunt cele prevăzute de hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad numărul 254 din 28 iulie 2017 privind Regulamentul de desfăşurare a transportului de agrement cu trăsuri în municipiul Arad. Doar că la încercarea primăriei de a introduce în weekenduri agrement cu trăsuri nu s-a prezentat birjar interesat. O altă excepție publică, când se permite trăsurilor să străbată orașul este la Zilele Aradului, marcate în fiecare an, în cursul lunii august.