Arad: Cei 3 suspecți în cazul împușcării unui om de afaceri din Focșani, prinși la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad când doreau ca să iasă din țară

Cei 3 bărbați suspecți în crima de la Vrancea au fost prinși, luni, la punctul de trecere a frontierei Nădlac-Arad când încercau să iasă din țară.

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 25 februarie 2019

 

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „este vorba despre 3 cetățeni români S.B., C.M. şi V.G., cu vârste cuprinse între 28 şi 47 ani, domiciliaţi pe raza judeţelor Bacău şi Vrancea, care circula ca pasageri într-un autoturism BMW X5”.

„În momentul efectuării verificărilor, constând inclusiv în accesarea bazelor de date specifice controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor trei persoane era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către autorităţile române, într-un dosar de omor”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei

Conform unor informații, bărbații nu au opus rezistență în momentul reținerii, nu aveau obiecte interzise asupra lor și nu au făcut nicun fel de declarații.

Cei 3 bărbați au fost predați unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun în acest caz.

„În continuarea cercetărilor privind cazul bărbatului găsit decedat într-un autoturism pe raza comunei Slobozia Ciorăşti, au fost desfăşurate activităţi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi a Institutului Naţional de Criminalistică, ambele din cadrul Poliţiei Române. În urma activităţilor specifice desfăşurate, în cursul zilei de astăzi, 25 februarie, au fost identificate mai multe persoane, care intenţionau să părăsească teritoriul României prin Vama Nădlac”, a precizat, luni, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

Bărbații au fost prezentați pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Un om de afaceri în vârstă de 61 de ani, patronul mai multor case de schimb valutar din Focşani, a fost găsit decedat într-un autoturism, vineri seara, pe raza comunei Slobozia Ciorăşti. Bărbatul prezenta două plăgi prin împuşcare.

Sursa video: Poliția de Frontieră Arad