Arad: Cei mai buni câini, la Arad. S-a decis lotul național pentru Campionatul Mondial de Ciobănești Belgieni

Câteva zeci de câini din toată țara s-au adunat, dumincă, în județul Arad pentru a participa la formarea echipei naționale a Campionatului Mondial de Câini Belgieni.

Echipaje canine din mai multe localități din țară s-au adunat în localitatea Mândruloc din județul Arad pentru a participa la selecția echipei naționale pentru Campionatul Mondial de Ciobănești Belgieni, care va avea loc în Cehia.

Organizatorii manifestării spun că este vorba despre un sport canin mai puțin cunoscut, care presupune subordonare, sărituri și atac și pază de persoane.

Conform organizatorului Lucian Anghel, din partea Clubului Malinois Arad, „am organizat acest eveniment pentru a promova sportul ăsta, sportul canin, în special, mondioringul, despre care lumea nu prea știe despre ce e vorba. Este un sport de muncă, care înseamnă subordonare, sărituri și atac și pază de persoane. Acest eveniment este de fapt selecția echipei naționale pentru Campionatul Mondial de Ciobănești Belgieni, ce va avea loc în Cehia în cursul lunii mai”

„Din Arad avem două cluburi Club Malinois și Clubul de Mondioring Arad condus de domnul Nicolăiță: , din Timișoara avem clubul K9, din Cluj, București, Pitești, Oradea. Iar din străinătate, am avut din Cehia, Polonia, Austria, Ungaria, trebuiau să mai vină din Belgia, dar nu au mai putut. Bineînțeles că străinii nu participă la selecții. Ei doar își verifică câinii”, a mai declarat organizatorul Lucian Anghel, din partea Clubului Malinois Arad.

Câinii selecționați la Arad vor participa în Cehia la Campionatul Mondial de Ciobănești Belgieni în cursul lunii mai.