Arad: Cei mai cunoscuți gimnaști din România, care sunt vineri la Arad, participă la mega-Parada Portului Popular pentru a marca  începerea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României

Cei mai cunoscuți gimnaști din România participă la mega-parada portului popular care are loc vineri, 30 noiembrie, la Arad și va reuni cca 1.300 de oameni, pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri și începerea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, a anunțat, Consiliul Județean Arad.

Președintele Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan, dar și Larisa Iordache, Sandra Izbașa, Silvia Stroescu, Iulia Berar – membră a lotului național de junioare, originară din Arad, Marius Urzică, antrenor coordonator al lotului național masculin FRG, Alex Urzică, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Adelin Kotrong – membru al lotului național masculin de seniori, originar din Arad – Răzvan Marc, membru al lotului național masculin de seniori – originar tot din Arad – și nu în ultimul rând, Roland Modoianu, membru al lotului național masculin de seniori, se vor alătura oficialilor locali și județeni participanți la Parada Portului Popular.

Unde îi puteți întâlni pe celebrii gimnaști

Parada va porni de la Consiliul Județean pe traseul fostul Cinematograful Dacia – Palatul Administrativ – Piaţa Avram Iancu. La ora 14.30, se dezvelește grupul statuar al Unirii, din fața Cinematografului Dacia, realizat de elevii Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”. Ulterior, parada continuă până la Primărie, unde va avea loc o horă a unirii.

Sportivii sunt prezenți în aceste zile la Arad pentru a participa la cel de-al treilea eveniment din prima etapă a programului național de selecție „Hai cu noi în țara campionilor!”.

Proiectul a fost gândit cu scopul de a atrage către gimnastică un număr cât mai mare de copii, de a descoperi și crește noi talente, pentru asigurarea unor generații viitoare valoroase de gimnaste și gimnaști. Programul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între patru și șapte ani, iar municipiul Arad a fost ales ca gazdă a etapelor de selecție la cluburile locale. Evenimentul sportiv se desfășoară vineri, 30 noiembrie 2018, între ora 17.00-19.00, la centrul comercial Atrium Mall din Arad.