Arad: Cei trei bărbați care s-au rătăcit cu motociletele într-o zonă greu accesibilă cu condiții extreme, recuperați de către salvatori. Cum s-au rătăcit

Cei trei motociliști care s-au rătăcit într-o pădure din județul Arad și au rămas blocați într-o vale dintr-o zonă greu accesibilă au fost salvați în cursul nopții de duminică spre luni, după circa 3 ore de căutări.

Apelul la 112 a fost făcut duminică seara, după lăsarea întunericului, decătre soția unuia dintre bărbații rătăciți.

În căutarea lor au plecat peste 20 de pompieri, polițiști, salvamontiști, pădurari și voluntari.

„S-a primit un apel prin 112 referitor la 3 bărbați sunt rătăciți în pădure și blocați într-o vale cu motociletele. Din dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad s-a luat legătura cu cei 3, s-au luat coordontele GPS într-un timp foarte scurt, a fost determinată și locația acestora, fiind între Șoimoș și Căsoaia. Din informațiile motociliștilor, aceștia erau foarte deshitratați și extenuați, terenul accidentat și greu accesbil, cu pante abrupte, iar motocicletele blocate în vale. (…) Forțele care au intervenit s-au împărțit în două și au începtut căutările pe două rute diferite. După circa 3 ore de la anunțarea evenimentului, bărbații au fost găsiți, primii care au ajuns la fața locului fiind salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont-Salvaspeo”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Călin Domşa.

Chiar dacă erau deshidratați și obosiți după încercările de a ieși din vale, bărbații nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conform unor informații, drumul pe care motociliștii intenținau să-l parcurgă fusese blocat de bușteni și atunci au încercat să ocolească printr-o vale abruptă, unde au rămas blocați până la venirea salvatorilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a mobilizat următoarele forțe:
– ISU: 2 autoturisme, 1 SMURD, 1 Șenilată 8×8 și 9 pompieri
– Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgentă Lipova: 5 voluntari
– 1 echipaj Inspectorarul de Poliție Județean Arad
– 1 pădurar
– 5 salvamontiști SALVAMONT-SALVASPEO

Bărbații au fost recuperați în cursul nopții, dar motociletele au rămas în pădure, urmând să fie recuperate și ele în cursul zilei de luni.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad