Arad: Cel mai mare patinoar artificial din vestul țării, cel al Primăriei Arad, se deschide sâmbătă, pe data de 1 decembrie

Cel mai mare patinoar artificial din vestul ţării, cu 1800 mp, care a costat peste 1 milion de euro, Patinoarul Municipal al primăriei Arad, se deschide, sâmbătă, pe data de 1 decembrie, la ora 8 dimineața, a anunțat, joi, Primăria, care administrează baza de agrement.

În sezonul 2018 – 2019, patinoarul va funcţiona de luni până joi, între orele 09.00 şi 22.30, iar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică se va putea patina între orele 08.00 şi 00:30.

Biletul de intrare va costa 16 lei pentru o oră, respectiv 18 lei pentru o serie de 90 minute. Închirierea patinelor costă 9 lei/perechea, pentru o oră, respectiv 10 lei/perechea/90 minute. Ascuţirea unei perechi de patine costă 14 lei.

Anul acesta vor fi puse la dispoziţia doritorilor nu mai puţin de 450 de perechi de patine.

Cel mai mare patinoar artificial din vestul ţării, a fost inaugurat în anul 2006.

Patinoarul este folosit doar cel mult 2 luni pe an din cauza cheltuielilor foarte mari de întreţinere. Lunar consumă circa 60.000 lei, iar încasările nu sunt pe măsură. Cu toate că atunci când a fost inaugurat, autorităţile locale spuneau ca patinoarul va putea functiona pana la temperaturi de 15 grade, şi estimau ca sezonul va fi cuprins intre 15 noiembrie si 15 martie, totuşi în realitate, panitoanrul nu funcţionează decât cam 1-2 luni pe an. Şi asta pentru că autorităţile locale aşteaptă de fiecare dată ajutor de la natură şi deschid baza de agrement doar cand e foarte frig. pentru că instalaţiile de curent de întreţinere a pantinoarului au costuri de întreţinere foarte mari, iar veniturile nu sunt pe măsură. Vara patinoarul este folosit ca şi teren de sport cu gazon sintetic.

In Arad, se anunţă temperaturi scăzute, cu alte cuvinte numai bune pentru deschiderea sezonului la patinaj.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad