Arad: Prima repetiție pentru defilarea militară de Ziua Națională, joi, în Cetatea Aradului. Vineri are loc repetiția în centrul Aradului

Pompierii, polițiștii, polițiștii de frontieră, jandarmii și militarii dincadrul Batalionului 191 Infanterie „col. Radu Golescu” au făcut, joi, primele repetiții pentru defilarea militară ce va avea loc în fața Palatului Administrativ din centrul Aradului, sâmbătă, 1 decembrie, de Ziua Națională.

ANTRENAMENT PENTRU DEFILARE 1 DECEMBRIE

Publicată de ISU ARAD pe Miercuri, 28 Noiembrie 2018

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, repetițiile de astăzi au avut loc în Cetatea Aradului.

Alte repetiții vor fi efectuate vineri chiar în centrul municipiului Arad.

Publicată de ISU ARAD pe Miercuri, 28 Noiembrie 2018

Prorgramul manifestărilor

Manifestările organizate cu prilejul Centenarului Marii Uniri debutează la ora 08.30 la „Crucea Martirilor Unirii” din Parcul Eminescu din centrul municipiului.

Cu începere de la ora 09.30 , pe Platoul din fața Palatului Administrativ al Municipiului Arad va fi prezentat Onorul , urmat de salutul drapelului și apoi intonarea Imnului Național al României. Vor mai fi alocuțiuni ale oficialităților și un program artistic. Momentul va fi încheiat cu defilarea gărzii comune a detașamentelor Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului pentru Situații de urgență ,,Vasile Goldiș” Arad și Serviciului de Ambulanță Județean Arad și a tehnicii militare.

Manifestările vor continua, la ora 10 45 , la mormintele ,,Corifeilor Marii Uniri”: Vasile Goldiş, Ștefan Cicio Pop şi Ioan Suciu, din Cimitirul Eternitatea. La final va defila garda comună a structurilor militare.

Evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri vor culmina, la ora 18.00, cu Retragerea cu torțe a militarilor Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu”, pe traseul: Palatul Administrativ – Bulevardul Revoluției – Teatrul Clasic „Ioan Slavici” – Piața Avram Iancu – str. Nicolae Bălcescu – Podul Decebal –
Cazarma Cetate.

Cu această ocazie, prefectul Aradului, Florentina Horgea, a declarat că îi invită pe toți pe toți arădenii în inimile cărora bate o inimă românească să se alăture manifestărilor și să trăiască aceste emoții deosebite împreună.

Restricții în circulația din centrul Aradului

Manifestarea aduce și restricții în trafic în centrul municipiului Arad, vineri între orele 8-10 și sâmbătă între orele 8-10.30.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad