Arad: Celebra revistă Historia dedică Aradului numărul din noiembrie: „1918 Marea Unire a început la Arad” și organizează în oraș conferințe pe tema Marii Uniri

Revista Historia, care, probabil, este cea mai presitigioasă publicație de cultură istorică din România, dedică numărul său din luna noiembrie Aradului și rolului pe care orașul l-a avut în realizarea Marii Uniri, a anunțat, marți, Primăria Municipiului Arad.

Cititorii vor regăsi în paginile revistei, care apare în 15 noiembrie, un dosar tematic special, anunțat și pe copertă, în care Aradul este celebrat și documentat ca oraș al începutului Marii Uniri. Coordonat de Ciprian Stoleru, dosarul adună documente, fotografii și texte semnate de istorici prestigioși, mulți dintre ei arădeni, printre care Simona Stiger, Felicia Aneta Oarcea, Corneliu Pădurean sau Doru Sinaci.

Născut din inițiativa comună a revistei Historia și a unui ONG arădean (Grupul pentru Management și Mediere Culturală), numărul special al revistei, în sine un eveniment, va fi lansat și la Arad, în cadrul proiectului Arad, capitală politică a Marii Uniri, coordonat și finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Astfel, săptămâna viitoare, în ziua de vineri, 23 noiembrie, de la ora 17.00, în sala Regele Ferdinand a Primăriei, redactorii Historia, împreună cu istoricii arădeni și alți invitați, se vor întâlni cu publicul arădean.

Prezentările lor vor fi urmate de o dezbatere liberă, condusă de redactorul șef al revistei, Ion M. Ioniță, și transmisă în direct de Adevărul live.