Arad: Celebrul hacker „Guccifer”, eliberat condiționat, va fi extrădat în SUA pentru a executa o altă pedeapsă cu închisoarea

Celebrul hacker din Arad, Marcel Lazăr Lehel, în vârstă de 46 de ani, cunoscut ca „Guccifer”, a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Deva, unde executa o pedeaspă de 7 ani, la care fusese condamnat în 2014. Decizia, care a fost luată decătre Tribunalul Hunedoara, este definitivă.

Hackerul din Arad nu se bucură prea mult de eliberare, pentru că va fi extrădat în Statele Unite ale Americii, unde are de executat o altă pedeaspă de 52 cu închisoarea, la care a fost condamnat în 2016.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, pe data de 10 septembrie, cererea de extrădare, predarea arădeanului fiind amânată până la data punerii în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau a executării până la termen a pedepsei de 7 ani închisoare pe care o are în România.

Marcel Lehel Lazăr, alias ‘Guccifer’ sau ‘Micul Fum’, a devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail ale unor personalităţi din România şi America.

În SUA, cunoscutul hacker român, arădeanul Marcel Lazăr Lehel, a fost condamnat pentru că a spart emailurile mai multor persoane publice de la membrii ai familiei Bush, la fostul secretar de stat Colin Powel şi persoane din anturajul lui Hilary Clinton, dovedind că, în perioada în care era secretar de stat, fostul candidat democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, ar fi folosit pentru corepondenţă ce conţinea probleme de securitate, o adresă de e-mail care nu era securizată de către guvernul american.

Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat şi în România la mai mulţi ani cu închisoarea, după ce a spart conturile de e.mail ale mai multor persoane publice din România, printre care chiar mailul lui George Maior, cât timp acesta era directorul SRI.