Arad: Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, activat, în contextul noului coronavirus

Printre măsurile luate la Arad pentru a reduce răspândirea noului coronavirus, se află activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) care va funcționa la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Prefectura Arad a anunțat că „începând cu data de 12.03.2020, ora 20.00, în baza art. 15^2 din O.U.G. nr. 21/2004 a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad, care va funcționa în regim permanent. Centrul este coordonat de la nivelul ISU „Vasile Goldiș” Arad, fiind în subordinea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad”.

Instituțiile reprezentate în CJCCI sunt: Instituția Prefectului – Județul Arad, Direcția de Sănătate Publică a județului Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad, Inspectoratul Județean de Poliție Arad, Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad și Serviciul de Ambulanță Județean Arad.
Rolul CJCCI este de a asigura o mai bună coordonare a activităților specifice derulate în contextul epidemiologic generat de infecția cu noul coronavirus COVID-19.