Arad: Centura care închide inelul municipiului Arad, punctaj aproape maxim la fondurile europene. Ce urmează în proiectul care depășește 40 de miloane de euro

Centura care închide inelul minicipiului Arad, care cuprinde și un pod peste Mureș, a câștigat un procentaj aproape maxim în cadrul selecției și contractării fondurilor europene în cadrul PORR 2014 – 2020, ediția a 2a.

Anunțul a fost făcut decătre Consiliul Județean Arad, care a precizat că a fost informat asupra acestui lucru de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

În urma parcurgerii etapei de evaluare tehnică și financiară, proiectul “Modernizare DJ709G, inclusiv pod Mureș pentru funcțiunea de centură Est Arad” a obținut 84 de puncte.

„ADR Vest anunță astăzi că la Consiliul Județean Arad se lucrează bine. Punctajul mare obținut de proiectul șoselei de centură este cea mai bună replică pentru acei parlamentari care în loc să muncească pentru Arad, se comportă ca niște băgători de seamă imaturi. Construirea centurii de Est a municipiului, care va lega DN 7 de autostradă este cel mai mare proiect de infrastructură al Regiunii de Vest. Centura va porni din DN 7, între Mândruloc şi Vladimirescu, va traversa Mureşul, și va închide «inelul» din jurul municipiului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Judeţean Arad a depus spre finanţare pe Programul Operaţional Regional 2014-2020 un proiect care vizează finalizarea şoselei de centură a municipiului Arad, inclusiv construirea unui pod nou peste râul Mureş, a unui pasaj peste calea ferată, a trei sensuri giratorii şi a unei piste de biciclete.  Valoarea estimată a investiţiei depășește 40 de milioane de euro. Tronsonul vizat are o lungime de 11 kilometri.

Următoarea etapă este cea de precontractare a proiectului.