Arad: 915 de polițiști, jandarmi și pompieri asigură paza la referendumul pentru modificarea Constituției

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forțelor implicate.

În județul Arad au fost constituite 437 de secții de votare.

556 de polițiști în 279 secții de votare

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, 556 de polițiști asigură paza și protecția la 279 de secții de votare.

140 de jandarmi în 73 de scții de votare și la Biroul Electoral Județean Arad

Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad asigură paza cu 140 de jandarmi la 73 secții de votare. De asemenea, jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului
buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

64 de polițiști de frontieră în 32 se secții 

Totodată, 64 de politisti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontieră asigură paza și supravegherea a 32 sectii de votare.

145 de pompieri, la datorie 

145 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad asigură desfășurarea in bune condiții a referendumului.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiștii ISU desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Recomandările autorităților dacă vedeți vreo încălcare a legislației

„Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta, pe pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu.

Autoritățile vă recomandă să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială și să sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!