Arad: Cercetări in rem pentru „omor asupra unui membru de familie”, în cazul copilului de 9 ani, omorât la Arad. Ce spun procurorii

Procurorii dincadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad fac cercetări in rem pentru „omor asupra unui membru de familie”, în cazul copilului de 9 ani găsit înjunghiat într-o apartament din cartierul Micălaca, din municipiul Arad, alături de mama de 44 de ani, rănită grav, despre care anchetatorii spun că ar fi încercat să se sinucidă.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ruxandra Tarcea, cercetările sunt în desfăşurare, însă au loc in rem pentru că mama copilului nu a putut fi audiată, fiind internată.

„Mama copilului ar fi încercat să se sinucidă prin secţionarea carotidei. Este internată în spital şi urmează să fie supusă unei expertize psihiatrice”, a mai declarat Ruxandra Tarcea. Copilul a fost ucis prin înjunghiere, au confirmat procurorii.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde este internată femeia, au declarat că aceasta este în stare stabilă şi conştientă, iar în cursul zilei de marţi va fi transportată la Spitalul de Psihiatrie pentru o evaluare. Pacienta are multiple plăgi prin înjunghiere în zona cervicală şi la nivelul antebraţelor.

Un copil de 9 ani a fost găsit mort într-o locuinţă din municipiul Arad, alături de mama rănită grav, în noaptea de luni spre marţi, cei doi având urme de răni provocate de cuţit. Victimele au fost găsite de soţul femeii, când s-a întors acasă dintr-o localitate învecinată, unde familia are o a doua casă. El a cerut ajutorul vecinilor, iar o femeie a sunat la 112.

Echipajul medical sosit a constatat decesul copilului, în timp ce femeia, în vârstă de 44 de ani, a fost preluată şi dusă la spital. Procurori criminalişti şi poliţişti au cercetat locuinţa pe parcursul nopţii şi au discutat cu locatari din bloc, care au spus că nu au auzit zgomote dinspre apartament decât în momentul sosirii bărbatului, care a strigat după ajutor.