Arad: Cercetări și dosar penal pentru infectările cu noul coronavirus de la un cămin din județul Arad. Ce vor să afle procurorii

Îmbolnăvirile cu COVID-19 de la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecicadin orașul Pecica, județul Arad, sunt cercetate penal decătre procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Instituția a anunțat, luni, că procuroriiau întocmit un dosar de urmărire penală urmare a faptului că organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arad –Poliţia Or. Pecica s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pecica, aparţinând D.G.A.S.P.C. Arad, unde îşi desfăşoară activitatea 14 angajaţi şi sunt internate 48 persoane cu dizabilităţi, la data de 22.04.2020 s-a procedat la efectuarea testării pentru virusul SARS COV 2 (COVID19), iar la data de 24.04.2020, după prelucrarea testelor, s-a constatat faptul că un număr de 14 persoane (5 angajaţi si 9 persoane internate) sunt pozitive, respectiv infectate cu acest virus.

Procurorii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.1 C.P.

Procurorii vor să indentifice persoana sau persoanele care a introdus noul coronavirus în comunitata din cămin.

Între timp, numărul cazurilor a ajuns la 17.

Procurorii din Arad au în lucru mai multe dosare de cercetare penală în cazul infecțiilor cu COVID-19.