Arad: Cercetați penal în familie, pentru nerespectarea izolării la domiciliu. Ce spun jandarmii

Un bărbat de 22 de ani din județul Arad este cercetat penal după ce nu a respectat izolarea la domiciliu, deși vărul său fusese sancționat pentru aceeași abatere în urmă cu doar câteva zile.

Conform Prefecturii Arad, „joi, 11 iunie, în jurul orei 13.45, un echipaj de jandarmi a depistat un bărbat de 22 de ani care nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu impuse de autoritățile competente, în urma întoarcerii acestuia din străinătate. Bărbatul a fost depistat în fața unui magazin alimentar dintr-o localitate din Județul Arad. La vederea jandarmilor, bărbatul a încercat să-i evite. Având în vedere comportamentul suspect al acestuia, jandarmii i-au solicitat să se legitimeze, iar în urma verificărilor procedurale efectuate, au constatat că pe numele lui este emisă o alertă de tip ,,coronavirus asociat” și avea obligația legală să stea în izolare la domiciliu 14 zile. Bărbatul le-a spus jandarmilor că are cunoștință despre prevederile legale privind respectarea măsurii de izolare la domiciliu, însă a considerat că nu va pune pe nimeni în pericol în plimbarea sa, deși, în urmă cu doar câteva zile, un văr de-al său, tot din aceeași localitate, a fost depistat de jandarmi în aceleași condiții”.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, conform Codului Penal.

Bărbatul a fost condus la un centru de carantină, unde va sta următoarele 14 zile, cu obligația de a suporta cheltuielile de carantinare.

Pe timpul activităților desfășurate la fața locului, echipajul de jandarmi a asigurat zona și nu a permis bărbatului să intre în contact cu alte persoane, iar pentru transportul acestuia la centrul de carantină, a fost solicitat în sprijin un echipaj de pompieri, din cadrul ISU Arad.

Sursa foto: Jandarmeria Arad, arhivă