Arad: Ceremonii religioase și militare, de Ziua Națională a României. Retragere cu torțe a militarilor din Cetatea Aradului, prin centrul Aradului

dav

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, va fi marcată în Municipiul Arad, printr-o serie de ceremonii militare și religioase ce se vor desfășura în locuri de mare însemnătate pentru istoricul evenimentelor petrecute acum 101 ani, urmând să fie evocate marile personalități arădene care au avut o contribuție extraordinară în realizarea marelui ideal național al unirii tuturor provinciilor românești, a anunțat, joi, Prefectura Arad, care organizează manifestările împreună cu Batalionul 191 de Infanterie „Colonel Radu Golescu” și cu sprijinul Arhiepiscopiei Aradului.

Duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, va avea loc o ceremonie militar-religioasă la Crucea Martirilor din Parcul Mihai Eminescu. De la ora 9.00 se va desfășura o ceremonie militară în fața Palatului Administrativ, iar în final va avea loc defilarea efectivelor și a tehnicii de luptă și intervenție din Sistemul Național de Apărare și Ordine Publică.

Începând cu ora 10.30, corifeii arădeni ai Marii Uniri vor fi comemorați în cadrul unei ceremonii ce se va desfășura în cimitirul Eternitatea.

Ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României se vor încheia la ora 18.00, tot în fața Palatului Administrativ, prin retragerea cu torțe a militarilor Batalionului 191 de Infanterie „Colonel Radu Golescu” spre Cetatea Aradului pe traseul Bulevardul Revoluției – Piața Avram Iancu – Podul Decebal.