Arad: Cetatea Aradului își deschide, marți, porțile pentru vizitatori

CetateaAradului își deschide larg porțile, marți, 23 martie, pentru a sărbători Ziua Forțelor Terestre. Cu această ocazie, în cazarma Cetate a Batalionului 191 Infanterie “Colonel Radu Golescu” are loc Ziua Porților Deschise, între orele 10.00- 13.00.

Cetatea Aradului, construită între 1763-1783, după planul aprobat personal de împărăteasa Maria Theresa şi de fiul ei Iosif al II-lea

Cetatea Aradului se întinde pe mai multe zeci ha în centrul Aradului, este unul din cele mai importante monumente istorice existente, în momentul de faţă, în zona de vest a ţării. Planul a fost aprobat personal de împărăteasa Maria Theresa şi de fiul ei Iosif al II-lea, iar cetatea a fost construită între după sistemul Vauban, în formă de dublă stea cu 6 colţuri, între anului 1763 şi 1783. Până în1918 cetatea a fost una din cele mai mari închisori militare ale Imperiului austro-ungar. Cetatea este una dintre cele mai bine cetăţi Vauban coservate în estul Europei, un avantaj fiind tocmai faptul că este în grija militarilor.

Ceremonie militară, miercuri, în centrul Aradului

Miercuri, 24.04.2019, cu începere de la ora 09.00, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul Ostaşului Român dispus în Piaţa Avram Iancu din municipiul Arad.

Manifestările fac parte din cadrul Zilei Veteranilor de Război, marcată în fiecare an pe data de 29 Aprilie.