Arad: Timpi mari de așteptare pentru camioanele care doresc să iasă din România prin vestul țării. Motivul și recomandări

Șoferii decamioane așteaptă ore în șir pe sensul de ieșire din țară la frontiera României cu Ungaria. S-a ajuns aici după ce circulația s-a reluat în cursul nopții de luni către marți, după ce luni a fost închisă ca urmare a Paștelui Catolic. Traficul mașinilor mici și a autorcarelor nu este afectat.

Conform aplicației Poliției de Frontieră, cel mai mult se așteaptă la Borș, în Bihor… 330 de minute și se lucrează pe 2 artere. În cel mai mare punct rutier de trecere a fronterei, Nădlac2, de pe autostrada Nădlac-Arad, se așteaptă 210 minute, dar se lucrează pe 4 benzi de ieșire din țară. La Nădlac 1, aflat pe DN7, la câțiva km de Nădlac 2, se așteaptă doar 10 minute. Tot în județul Arad, la Vărșand, se așteaptă 120 de minute, iar la Petea, în Satu Mare, 250 de minute.

POliția de frontieră a luat măsuri speciale pentru a face față situației – a adus mai mulți agenți la lucru și a deschis numărul maxim de artere de control în funcție de configurația fiecărui punct – dar este vorba despre un număr mare de camioane.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip IOnuț Matei, „de luni de la ora 23, când s-au ridicat restricțiile, în primele ore, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, au ieșit din țară circa 3.800 de camioane și 1.400 au intrat în România. POliția de frontieră menționează că timpul prevăzut pentru efectuarea controlului unui automarfar, de polițiștii de frontieră români, se păstrează în media de 2-5 minute/camion”.

Recomandări

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate punctele rutiere de trecere a graniţei din vestul țării.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.