Arad: Cetățean din Unganda, cu documentele olandeze ale unei alte persoane, descoperit la frontiera de vest a României

Un cetățeande 28 de ani, din Unganda, a fost descoperit decătre polițiștii de frontieră de la Curtici, din județul Arad, când încerca să iasă din România cu un permis de ședere olandez care aparținea, însă, altei persoane.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comsiar-șef Laura Beatrice Bondar, bărbatul, care călătorea ca pasager în trenul IR 74-1, ce circula pe ruta Braşov-Budapesta, s-a legitimat cu un permis de şedere emis de autoritățile din Olanda care aparținea altei persoane.

Ca urmare a cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul este un cetăţean din Uganda, care a intrat legal în România, în baza paşaportului personal şi a unei vize valabile.

Bărbatul a declarat faptul că a procurat permisul de şedere de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 300 de dolari şi a recurs la această metodă întrucât îşi pierduse paşaportul.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei individului, e pe care îl cercetează pentru fals privind identitatea şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.