Arad: Circa 50 de polițiști, jandarmi și pădurari îl caută, pe o suprafață de 400 de ha de munți și păduri, pe bărbatul care a împușcat un pădurar. Se va folosi și un deltaplan

Poliția din Arad a reluat, luni, cu forțe de ordine mărite căutarea bărbatului condamnat de la 8 ani închisoare dupăce a tras cu arma asupra unui pădurar care l-ar fi prins la braconaj. La acțiuni sunt folosiți și câini dresați special pentru căutări.

Conform purtătorului de cuvânt al POliției Arad, Adina Aconstantinesei, „circa 50 de polițiști, jandarmi și pădurari au luat parte și astăzi la căutările urmăritului național care se sustrage executării pedepsei cu închisoarea, pronunțată de magistrații Curții de Apel Timișoara săptămâna trecută”.

„Căutările se extind pe o zonă de aproximativ 400 de hectare, în zona Gurahonț, greu accesibilă datorită terenului împădurit și accidentat, și pe raza localităților Buceava-Șoimuș, Brazii, Secaș, Mădrigești, Iacobini, Gurahonț și Honțișor. Operațiunile vor fi reluate și în zilele ce urmează, urmând a fi folosit și un deltaplan”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al POliției Arad, Adina Aconstantinesei.

Căutările au loc în zona comunei Gurahonț, din nord-estul județului Arad, o zonă cu munți și păduri mari și dese. Bărbatul este căutat atât în pădure, cât și în zone mai izolate, cu ar fi cătune sau sălașuri.

Valentin Tamaș a fost condamnat definitiv în urmă cu o săptămână (lunea trecută chiar), iar de atunci este de negăsit.

Incidentul pentru care individul a fost condamnat a avut loc pe data de 10 martie 2017, când bărbatul căutat acum fusese reţinut, alături de un alt suspect, după ce ar fi tras mai multe focuri de armă asupra unui pădurar de la Ocolului Silvic Gurahonţ, care se afla într-o pădure din comuna Brazii şi i-a prins pe cei doi la braconaj. Asupra victimei s-a tras atât în timp ce se afla la volanul mașinii, în urmărirea braconierilor, cât şi când a coborât din vehicul. Braconierii au folosit cartuşe interzise a se folosi în vânătoare, iar pe arme erau montate lanterne.

Pădurarul Sorin Jiva a suferit plăgi împuşcate în zona toracelui şi în picior, recuperându-se medical după tratamente de lungă durată.

Sursa foto-video: Inspectoratul de Poliție Județean Arad