Arad: Circa 500 de copaci, în valoare de aproape 400.000 lei, tăiați ilegal în județul Arad. Ce măsuri au luat polițiștii

O companiedin Alba este cercetată decătre polițiștii din Arad dupăce a tăiat ilegal aproape 500 de copaci, cauzând un prejudiciu de circa 400.000 lei. Totul s-a întâmplat în zona comunei Moneasa.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice cercetează o societate comercială pentru săvârșirea de delicte silvice. În urma verificărilor efectuate, polițiștii B.C.D.S. s-au sesizat din oficiu
cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos. În fapt, în perioada iulie – decembrie 2018, o societate comercială din județul Alba, în timpul procesului de exploatare legală a unei partizi, a tăiat fără drept și sustras 478 de arbori de diferite specii dintr-un ocol silvic de pe raza localității Moneasa, cauzând un prejudiciu de aproximativ 397.430 de lei”.

„Materialul lemnos tăiat ilegal ar fi fost comercializat împreună cu materialul lemnos exploatat legal. Societatea comercială este cercetată sub asteptul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

POlițiștii continuă cercetările în acest caz.