Dupăce amenzile aplicate firmelor care subcontractau lucrări de utilități publice în Arad și nu mai readuceau drumul la starea de dinainte nu au dat roade, Primăria Arad a trecut la amendarea marilor companii, care desfășoară lucrările.

Conform viceprimarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „trei amenzi în valoare totală de 150.000 lei au fost aplicate pentru executarea cu întârziere a unor lucrări de refacere a părţii carosabile pe străzile Simfoniei, Voinicilor şi Căpitan Ignat, unde termenul de finalizare era prevăzut pentru vara/toamna anului 2018”.

Amenzile au fost aplicate unui mare distribuitor de gaze naturale.

„Acesta a fost sancționat, după ce, înainte, și companiile subcontractoare au fost amendate ca urmare a reclamaţiilor venite din partea cetăţenilor referitoare la calitatea deficitară a carosabilului, la finalizarea lucrărilor”, a mai declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Primăria atenționează că asemenea amenzi vor continua, inclusiv prin aplicarea progresivă a sancţiunilor contravenţionale, în situaţiile în care partea carosabilă, zonele pietonale sau spaţiile verzi nu sunt predate conform obligaţiilor asumate la încheierea contractelor.