Arad: Primăria Arad trece la un nou nivel în lupta cu firmele care sparg drumurile și nu le mai repară. Primele măsuri au fost luate deja

Dupăce amenzile aplicate firmelor care subcontractau lucrări de utilități publice în Arad și nu mai readuceau drumul la starea de dinainte nu au dat roade, Primăria Arad a trecut la amendarea marilor companii, care desfășoară lucrările.

Conform viceprimarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „trei amenzi în valoare totală de 150.000 lei au fost aplicate pentru executarea cu întârziere a unor lucrări de refacere a părţii carosabile pe străzile Simfoniei, Voinicilor şi Căpitan Ignat, unde termenul de finalizare era prevăzut pentru vara/toamna anului 2018”.

Amenzile au fost aplicate unui mare distribuitor de gaze naturale.

„Acesta a fost sancționat, după ce, înainte, și companiile subcontractoare au fost amendate ca urmare a reclamaţiilor venite din partea cetăţenilor referitoare la calitatea deficitară a carosabilului, la finalizarea lucrărilor”, a mai declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Primăria atenționează că asemenea amenzi vor continua, inclusiv prin aplicarea progresivă a sancţiunilor contravenţionale, în situaţiile în care partea carosabilă, zonele pietonale sau spaţiile verzi nu sunt predate conform obligaţiilor asumate la încheierea contractelor.