Arad: Circulaţia trenurilor se desfăşoară în continuare pe un singur fir, după deraierea trenului care a plecat de la Curtici

Traficul feroviar se desfăşoară, vineri, pe un singur fir între staţiile Zam – Câmpuri Surduc din judeţul Hunedoara, de 24 de ore, după ce joi cinci vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat de câte un boghiu la ieşire din staţia Zam.

Conform CFR SA, în cursul zilei de 14 martie 2019, echipele feroviare de intervenţie au ridicat şi repus pe şină toate cele 5 vagoane deraiate, din compunerea trenului privat de marfă.

„În zona deraierii, personalul de specialitate al Regionalei CF Timişoara va executa începând de astăzi (vineri, n.r.) lucrări de reparaţii la linie pe o distanţă de 180 de metri, fiind de asemenea necesară înlocuirea componentelor infrastructurii – traverse, prinderi orizontale şi verticale – rupte sau avariate de vagoanele deraiate”, au mai declarat reprezentanții CFR.

Joi, 5 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat de câte un boghiu la ieşire din staţia Zam, pe firul II. Trenul de marfă aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, avea în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici – Giurgiu Nord.

Cauzele acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de comisia de anchetă, precizează Compania Naţională de Căi Ferate.

Este al treilea incident de acest fel în ultimele două săptămâni. În data de 2 martie, locomotiva unui tren care circula pe relaţia Braşov – Curtici a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Săvârşin. În 8 martie, un vagon din compunerea unui tren pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc.