Arad: Cod portocaliu de vijelii,  în Arad, Timiș, Bihor și Satu Mare, luni, între orele 15.00-21.00

Un cod portocaliu de vijelii este în vigoare în Arad, Timiș, Bihor și Satu Mare, luni, între orele 15.00-21.00, a anunțat, luni, Administrația Națională de Meteorolgie.

Conform meteorologilor, în această perioadă în cele 4 județe vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafale de peste 80 – 90 km/h şi vijelii. Trecător şi pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei şi în judeţul Caraş-Severin.

Pe de altă parte, de luni, de la ora 11:00, până marţi, la ora 3:00, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul şi nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină.

Rafalele vântului vor depăşi 60 – 75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20 – 25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Judeţele atenţionate total sau parţial sunt: Maramureş, Sălaj, Cluj, Alba, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza şi noaptea şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse şi în intervale mai scurte de timp, avertizează meteorologii.

Sursa info și foto: meteoromania.ro