Arad: VIDEO Mesaj-semnal de alarmă față de natalitatea tot mai scăzută din Europa, la Nașterea Maicii Domnului. Ce spune cunoscutul preot paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz: „Noi, europenii, avem alte priorități”

Un semnal de alarmă față natalitatea tot mai scăzută din Europa este tras la Nașterea Maicii Domnului, decătre preotul celui mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României.

Părintele paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz a transmis un mesaj familiilor care nu doresc să aibă copii.
Conform părintelui paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz, „copiii au nevoie de mamă și de tată. Copiii sunt cea mai mare fericire și cel mai mare cadou din partea Bunului Dumnezeu”.
„Este o problemă, de fapt, în toată Europa. Noi ne plângem că vin foarte multe persoane, foarte multe familii de pe alte continente chiar, care se refugiază aici în Europa, și putem spune că ei care vin, au de obicei mai mulți copii. Noi, europenii, avem alte priorități astăzi. Vrem, în primul rând, să avem casă, distacții, mașină, excursii, mult timp liber, dar de fapt, noi nu prea ocupăm de copii sau prea puțini copii. Deci asta ar trebui să ne dea de gândit familiilor, în primul rând, fiindcă acolo unde există copil, acolo există și un țel, este și un scop pentru care merită să trăiești, pentru care să lucrezi. Fiecare părinte este așa, dorește să realizeze pentru copil ceva mai mult decât a realizat el. Și asta este un țel foarte bun. Trebuie să ave asemenea idei și trebuie să avem și speranța că într-adevăr este un lucru bun să avem copii în familie”.

Cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României

Slujbele de la Basilica Papală Maria Radna dedicate sărbătorii Naşterii Maicii Domnului au început încă de vineri și țin până duminică seara, perioadă în care sunt oficiate 22 slujbe în 5 limbi, iar la mănăstire au ajuns peste 25.000 de credincioși.Atestata documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor și este cel mai de succes obiectiv turistic din judeţul Arad, fiind vizitată, în medie, în fiecare zi, de  peste 200 de turişti, atât catolici, cât şi de altă religie, atât din România, cât şi din alte ţări.

Arad: FOTO VIDEO Cel mai mare pelerinaj de peste an, în cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României, Basilica Papală Maria Radna. Printre zecile de mii de credincioși s-au aflat pelerini din Vietnam sau SUA