Arad: Coloană de camioane de circa 6 km în punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad. Motivul

Şoferii de camioane aşteaptă, luni, cel puţin trei ore pentru controlul de la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, de pe autostrada Nădlac-Arad.

Șoferii că așteaptă într-o coloană de cca 6 km, iar unii dintrei ei susțin că așteaptă de cca patru ore pentru controlul documentelor.

Aplicația Poliției de Frontieră arată însă că timpii de aşteptare la Nădlac II, pe arterele dedicate traficului greu, este de aproximativ 180 de minute.

Conform Poliției de Frontieră Arad, numărul mare de camioane sosit la frontieră în ultimele ore a determinat creşterea timpilor de aşteptare pentru tranzitarea frontierei, iar traficul ar urma să revină la valori normale pe parcursul zilei de luni.

Poliţia de Frontieră Arad a suplimentat personalul de control, iar pentru traficul greu au fost deschise trei artere de ieşire din ţară, în timp ce la intrarea în România, unde se aşteaptă doar câteva minute, este deschisă o arteră.

Circulația mașinilor mici, a microbuzelor și autocarelor nu este afectată.

Autorităţile le recomandă şoferilor de camioane care se îndreaptă spre Spaţiul Schengen să aleagă alte puncte de ieşire din ţară. La Nădlac I, pe DN 7, se aşteaptă 20 de minute, iar la Vărşand şi Turnu, doar 10 minute.

În cazul benzilor de tranzitare a frontierei destinate autoturismelor sau autocarelor nu se înregistrează aglomeraţie sau timpi de aşteptare mai mari de 15 minute.

Motivul aglomerației de camioane

Ungaria interzice accesul pe teritoriul ţării camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone de sâmbătă ora 23,00 (ora României) până duminică ora 23,00 (ora României), astfel că după ridicarea restricţiei, în special luni dimineaţă, se formează coloane de camioane la Nădlac II, însă de regulă acestea sunt mai mici şi se aşteaptă o oră pentru tranzitare.

Sursa foto: arhivă