Arad: Comemorările Revoluției din Decembrie 1989 încep vineri și merg pe traseul parcurs de către revoluționari exact acum 29 de ani. PROGRAMUL COMPLET AL MANIFESTĂRILOR

Comemorările Revoluţiei din decembrie 1989, încep la Arad vineri – 21 decembrie – şi ţin până pe 23 decembrie.

Vineri, 21 decembrie

ManiFestările au loc cu începere de la ora 7:40 la Fosta Fabrică de Orologerie, pe str. Cocorilor din municipiul Arad, locul din care au ieşit în stradă primii arădeni. Se merge apoi pe traseul urmat de către revoluţionari în 1989… la Fosta Fabrică Strungul pe Calea Victoriei, la Biserica Paraclisul Martirilor din Piaţa UTA, la Troiţa Eroilor din cimitirul Eternitatea şi la Crucea Eroilor – Arad, Piaţa Revoluţiei. Cu începere de la ora (ora 18:00) au loc comemorări la Monumentul Eroilor din Piaţa Revoluţiei.

Sâmbătă, 22 decembrie

Sâmbătă, 22.12.2015, maniFestările vor avea loc cu începere de la ora 10, în– Piaţa Revoluţiei, unde la Monumentul Eroilor va avea loc o ceremonie solemnă la care vor participa asociaţiile de revoluţionari, reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice, reprezentanţii bisericii, universităţilor, partidelor politice, ONG-urilor şi toţi cetăţenii interesaţi. ManiFestările ajung la ora 11 la Sediul IPJ Arad – Monument, la ora 11:30 – Garnizoana Arad – Monument Subcetate, iar la ora 12:00 – Monumentul Eroilor – Arad, Făt-Frumos.

Duminică, 23 decembrie

Duminică, 23.12.2015, vor avea loc comemorări cu începere de la ora 12:00 la Monumentul lui Toth Sandor – Arad, în zona podului Decebal, cetăţeanul maghiar care a venit cu ajutoare la Arad şi a Fost împuşcat mortal.